Градска библиотека „Владислав Петковић Дис” обавештава јавност да од јула 2020. године уводи нову услугу – доставу књига на кућну адресу. Нова услуга Библиотеке намењена је превасходно пензионерима, инвалидним лицима и другим суграђанима који из објективних разлога не могу да користе просторије Градске библиотеке у граду или у огранцима у Заблаћу, Мрчајевцима, Прељини и Пријевору. Овај сервис се уводи у оквиру јавног рада „Библиотерапија” који ће захваљујући подршци Града Чачка и Националне службе за запошљавање трајати наредна четири месеца.

„Библиотерапија” је намењена проширењу услуга Библиотеке у условима трајања пандемије корона вируса и усмерена је на смањење негативних ефеката пандемије на грађане Чачка. Јавни рад настоји да корисницима Библиотеке на територији Града Чачка олакша приступ до жељених наслова кроз пружање библиотечко-информационих услуга на кућној адреси, чиме се смањују дугорочни неповољни трендови као што су друштвено отуђење, усамљеност, социјална затвореност, неповерење, итд. Кроз редовнију доступност библиотечке грађе на кућном прагу делимично ће се ублажити ове негативне појаве.

Сви корисници ове услуге морају бити чланови Библиотеке, а они који то нису могу постати током трајања ове акције. Информације о фонду књига и друге грађе у Градској библиотеци Чачак могу се добити на адреси електронског каталога http://www.cacak-dis.rs/za-korisnike/elektronski-katalog/ или путем email адресе biblioterapijadis@gmail.com, односно путем телефона 032/340-960 уколико не користе интернет.

Библиотека као организатор јавног рада спровешће све потребне мере како би се заштитило здравље корисника и запослених, што укључује дистрибуцију грађе искључиво након периода њене деконтаминације, коришћење дезинфикованих кеса за паковање грађе, ношење заштитних маски и рукавица.

Позивамо заинтересоване суграђане да се пријаве за нову услугу доставе књига на кућном прагу путем адресе biblioterapijadis@gmail.com или телефона 032/340-960 сваког радног дана од 10.00 до 14.30 часова. Контакт особа је библиотекарка Марина Белић.