У Уметничкој галерији „Надежда Петровић“ 15. новембра додељене  су награде најуспешнијим пројектима у 2011. години чиме су званично завршени Летњи дани културе у Чачку. Награду за најбоље реализован програм између 23 пројекта, добило је Дечје одељење Градске библиотеке „Владислав Петковић Дис“ за више креативних радионица обједињених под називом „Лето у Библиотеци“.

Жири који је радио у саставу Златко Миловановић, председник, Светлана Драмићанин и Мирко Ратковић, чланови, оценили су да је Библиотека спојила успешно  књигу и лепоту читања са креативношћу најмлађих.

„Креативне радионице окупиле су током јула и августа 2011. године око 90 полазника узраста од 6 до 14 година са крајњим резултатом – изложбом радова и експоната насталих на седам радионица и луткарском представом „Бакин рођендан“ која је остала и као трајан запис на ЦД.

Спајајући креативно и практично, полазници су одсликавали камење и правили магнете, маске, честитке, „шарене маце“ и илустрације књига, а хит лета била је луткарска радионица. Од писања текста, израде лутака, осмишљавања сценографије до глуме, деца старијег узраста су са библиотекарима креирали представу, која је премијерно изведена 25. августа за родитеље и грађанство. Луткарство је пионирски корак Библиотеке и спојило је више креативних елемената најмлађих отварајући тако нове могућности за изражавање деце.    Интересовање полазника за програм који је осмислила Библиотека, као и  примена ових радионица у даљем раду са најмлађима, руководило је жири да „Лето у Библиотеци“ прогласи најбоље осмишљеним пројектом овогодишњих Летњих дана културе у Чачку“, навео је жири у образложењу своје одлуке.

Похваљени су и библиотекари Дечјег одељења Маријана Лазић, Јелена Дуковић и Ана Станојевић.