Доделу награда највреднијим читаоцима за 2013.  у огранцима на терену, Градска библиотека “Владислав Петковић Дис“ завршила је у четвртак, 13. фебруара 2014. године, проглашењем НАЈчиталаца одељења у Пријевору.

IMG_1805

          Хол  ОШ “Божо Томић“, чији је колектив и ове године био добар домаћин и  сарадник при организовању приредбе, испунили су до последњег места предшколци са својим васпитачицама, учениици, учитељи, родитељи и награђени читаоци, као и бројни најмлађи учесници у свечаном програму, нестрпљиви да покажу шта су припремили.

IMG_1786

          Симпатије публике и буран аплауз освојиле су предшколци Дуња Лазаревић и Татјана Трифуновић рецитацијом “Плави зец“, које су овим стиховима Душка Радовића отвориле приредбу. Присутну публику поздравила је Даница Оташевић, директор  Библиотеке, која  по трећи пут награђује читаоце за верност и највише прочитаних књига. Честитајући награђенима, она је подсетила најмлађу публику да се од читања расте и позвала их да читају што више, како би у библиотеци порасли до звезда и до нових књига.

IMG_1789

У претходној години у огранку је уписано 128 чланова и прочитано више од 2.000 књига. Ласкаву титулу НАЈчиталац понели су: Теодора Петровић, ученица 4. разреда, Ивана Василић, 6. разред, Ана Марјановић, 8. разред, а одрасли највреднији читалац је Јулка Тодоровић, пензионер из Пријевора. Награђене је поздравила Снежана Планић, библиотекар у овом огранку, и уручила им књиге на поклон.

IMG_1812

          Двадесетак ученика од првог до четвртог разреда, са учитељицама Светланом Ђорђевић, Јеленом Кујунџић, Јасмином Стјепановић и Јеленом Папић, припремили су рецитал народне поезије и најлепших стихова чика Јове Змаја, Мирослава Антића и Душка Радовића, као и музичку игру “Скочко“ којом је и завршен програм.

Дружење са награђенима и бројним најмлађим читаоцима, библиотекари су наставили у огранку, где су уз колаче и у свечаној атмосфери, малишани тражили и “књигу више“, и тако потврдили да је Библиотека најпожељније место за одрастање.