Деценијско награђивање највернијих читалаца у огранцима чачанске Библиотеке је настављено и у 2023. години. Од 15. до 17. марта путујући програм, који су пажљиво осмислили библиотекари Градске библиотеке Чачак, уз главног госта ове тродневне свечаности писца и библиотекара Милоја Радовића, одржан је у Пријевору, Мрчајевцима и Прељини.

Najverniji čitaoci Biblioteke

Прва станица била је огранак у Пријевору, тачније ОШ „Божо Томићˮ. Традиција читања у овом месту и његовој ближој околини траје већ девет деценија. Иако је огранак имао прекиде у раду, већ пуних 20 година ради у континуитету, а школа је један од најближих сарадника библиотекарима у ширењу мисије читања. Признања највернијим корисницима, који су у претходној години прочитали око 900 књига, доделио је Милоје Радовић. Међу одраслим читаоцима награђена је Драгица Милутиновић, док су се међу млађима издвојили Лена Петровић, ученица 4. разреда и сестре Милина и Ђурђица Мањевић.

Najverniji čitaoci Biblioteke

У Мрчајевцима се увек тражи књига више, у претходној години прочитано је 2.000 публикација и учланило се 185 корисника. Признање за најверније читаоце се додељује 12 година, а у 2022. су се посебно истакле учитељица Која Нишавић, ученица 3. разреда Марта Савић и предшколац Васка Вуксановић. Ове године је улогу домаћина преузео Дом културе, а међу публиком која је уживала у лепоти речи Милоја Радовића били су ученици и наставници ОШ „Татомир Анђелићˮ и малишани из вртића „Звончицаˮ са својом васпитачицом Аном Водоплав. Сви они не само да су вредни читаоци, већ и верни сарадници који учествују у многим радионицама и активностима које се одвијају понедељком и четвртком у овом огранку.

Najverniji čitaoci Biblioteke

Додела признања и тродневно дружење са писцем Милојем Радовићем завршено је у петак, 17. марта у ОШ „Прељинаˮ. Огранак у Прељини броји 6.232 публикације, а више од 900 књига и сликовница је уз помоћ библиотекара пронашло пут до корисника. Гост Библиотеке Милоје Радовић уручио је дипломе и пригодне дарове Даници Вуковић, највернијем одраслом читаоцу, док су међу ученицима награђене Дуња Трипковић и Андријана Ристовић. А међу најмлађим читаоцима, без изузетка, награђена је цела предшколска група вртића „Бубамараˮ са васпитачицама Славицом Рајовић и Јеленом Павићевић.

Najverniji čitaoci Biblioteke

Током сва три дана предпремијерно је приказан анимирани филм „Мале приче о великој Жичиˮ, настао по истоименој књизи Милоја Радовића, а уз благослов Епископа жичког г. Јустина. Богат и садржајан програм су реализовали библиотекари Дубравка Илић, Снежана Планић, Бранислава Видојевић и Владимир Симић који не посустају у раду и жељи да и корисници у мањим местима увек пред собом имају квалитетно штиво и кутак у коме ће стицати нова знања, ширити интересовања или употпунити слободно време.