На овогодишњи конкурс за награду „Млади Дис приспело је 29 рукописа. Стручни жири именован од стране Градске библиотеке „Владислав Петковић Дис“ у Чачку који је радио у саставу: Милош Петковић /председник/, Енес Халиловић и Владимир Стојнић, већином гласова донео је одлуку да ове године награда припадне рукопису под шифром „Сирин“.

Ауторка рукописа под шифром „Сирин“ је Јана Алексић, рођена 1984. године

Рукопис Јане Алексић издвојио се својим заокруженим поетским квалитетом, језичком игривошћу и прецизно осмишљеном композицијом књиге. Кореспондирање са традицијом, уз аутопоетичко промишљање и увођење савремене лексике, довели су до стварања иновативних песничких слика и поезију награђене ауторке учинили довољно зрелом и смелом да, на себи својствен начин, закорачи у простор савременог српског песништва.

Поред награђеног, као рукописи вредни пажње, у ужем избору нашли су се и рукописи потписани шифрама „Разиграни крајпуташ“ аутора Александре Стојковић (1987),„Ждрал“ Сузане Стојковић (1984), „Дволичност“ аутора Јелене Блануше (1987) и „А онда ветар стане“ Анђеле Пендић (1993).

Жири похваљује напоре аутора и саветује им истрајност у будућим песничким бдењима над сопственом