Један од најважнијих сегмената рада у Библиотеци је сарадња са установама и организацијама које се баве васпитно-образовним радом са децом. Само заједничким напорима може се доћи до успешних резултата, а циљ је свима исти – срећније и успешније генерације младих.

            Градска библиотека „Владислав Петковић Дисˮ’ и едукативни систем „Малац генијалацˮ реализовали су у току прошле седмице низ активности у кући књиге, упознајући децу са значајем читања кроз једну незаборавну авантуру. Осам група полазника, у складу са свим епидемиолошким мерама, учествовало је у садржајима које су за њих припремили библиотекари Одељења за децу и младе, уз подршку својих колега.

Осим интересантног разговора и читања омиљених прича, песама и енциклопедија за децу, нови чланови Библиотеке су обишли друга одељења установе што им се посебно допало. Библиотекари су им открили занимљивости из свог посла, а најснажнији утисак на њих оставило је Завичајно одељење и Соба легата, у којој су по први пут видели неке предмете и књиге старе више од једног века.

            Поновни сусрет са малим генијалцима биће уприличен у простору Одељења за децу и младе на изложби радова са конкурса „Уз васкршње јаје, осмех дуже трајеˮ.

И  као што кажу другари Малци „посета Библиотеци не може да не буде забавна, она је освојила наша срца и пробудила радозналост, машту и жељу ка пустоловинама које само у књигама можемо наћиˮ.