Свечаност „Мала ми звезда у прозор синеˮ коју су организовали Градска библиотека Чачак и Одбор 58. Дисовог пролећа одржана је  у четвртак, 27.  маја у  ОШ „Владислав Петковић Дисˮ у Заблаћу. Том приликом додељене су награде ученицима основних и средњих школа Моравичког округа који су учествовали на конкурсу за најбоље литерарне радове, а који је расписала је чачанска Библиотека.  На конкурс је пристигло 267 радова из 16 основних и 61 рад из осам средњих школа.

            Библиотекар Дубравка Илић истакла је да се на овој песничкој манифестацији срећу поетско искуство, потврђена вредност и трајање писане речи са младим, стидљивим и тек рођеним стиховима у клупама основних и средњих школа нашег округа. „Окупљени под будним Дисовим погледом славимо писану реч и овог пролећа подмлађену инспирацијом вредних аутора, о чијој се афирмацији Библиотека предано стараˮ, назначила је Илић. Уз велику захвалност ауторима и њиховим менторима, истакнуто је запажање жирија да овако велики број радова није нужно и слика њиховог квалитета.  Због тога  је одлучено да се друга и трећа награда за прозне радове млађих основаца ове године не доделе. Жири је сугерисао колегама, просветним радницима да праве строжи одабир радова који ће одговорити кредибилитету и пропозицијама манифестације Дисово пролеће, у оквиру које се конкурс одржава.

Ученица осмог разреда ОШ „Владислав Петковић Дисˮ Милица Поповић, непосредно пре доделе награда, прочитала је у име домаћина, ученика и свих запослених Слово о школи. Након тога присутнима се обратила начелница Школске управе Слађана Парезановић која је истакла потребу да се млади људи одупру изазовима дигиталне ере и да негују љубав према књизи и читању. Овогодишњи добитник Дисове награде песник Стеван Тонтић се обратио присутнима и подржао младе нараштаје у њиховом стваралачком заносу назвавши их својим колегама, а између осталог је казао: „Дис није једини песник трагичне судбине, али знамо да песници који нису имали среће у животу, остају запамћени по песмама које су створили.ˮ

Након официјелног дела програма гости су обишли огранак Библиотеке у Дисовом завичају и Цркву Архангела Гаврила.