На Одељењу за одрасле и Дечјем одељењу Градска библиотека „Владислав Петковић Дис“ издато је током лета више од 18.500 књига, што је рекорд за последњих неколико година.

Упркос годишњим одморима, и раду само у једној смени Градска библиотека „Владислав Петковић Дис“ током лета била је посећенија него икада. У јулу је на Одељењу за одрасле и на Дечјем одељењу издато 9070  књига, које је читало 6042  посетиоца билиотеке а у августу је издала 9504  књигe, које је читало 7960 корисника што је рекорд за последњих десет година.  За два месеца читалачка породица Библиотеке увећала се за више од 600 чланова.

Одељење за одрасле читаоце у јулу  је посетило 4357 читалаца који су прочитали 6484 књиге, а у августу 6434 корисника који су изнајмили 7064 књиге. На Дечјем одељењу у јулу је  било 1685 малишана који су прочитали  2586 књига а  у августу 1526 корисника који су изнајмли 2440 књига, а и ове године је на одељењу организована креативна радионица „Лето у библиотеци“ на којој је сваког четвртка било скоро стотинак малишана.

Летња посета у Библиотеци потврдила је да љубав према књизи имамо, само је треба пробудити.

Оваква посета је постигнута традиционалним умећем библиотекара у раду са читаоцима и неизбежним акцијама, програмима и радионицама.

Млађи од 30 и старији од 65 година најчешћи су посетиоци куће књига, а најчитаније књиге на Дечјем одељењу су „Лили галама“, „Принцеза Нећу и принц Хоћу“, „Сјај звезде на Плафону“. На одраслом „Ловац на змајеве“, „Колиба“ и „Хиљаду чудесних сунаца“