Књиге које су објављене крајем 2019. и на самом почетку 2020. у издању више од тридесет издавачких кућа стигле су током маја у Библиотеку. Књижни фондови свих одељења Библиотеке обогаћени су са око 600 нових наслова. Укупно је у првој овогодишњој јавној набавци набављено више од 1000 примерака књига за све генерације и категорије корисника.

У Одељење за децу и младе стигло је око 300 примерака књига издавачких кућа Мала Лагуна, Креативни центар, Вулканчић, Пчелица, Прополис Публик практикум, Дерета, Клет и других. До нових издања могу доћи и деца са села у којима Библиотека има огранке (Мрчајевци, Заблаће, Пријевор и Прељина), јер у та одељења која од ове недеље почињу да раде стигло је стотину књига, претежно издања Лагуне, Пчелице, Креативног центра и других.

За одрасле љубитеље белетристике, али и стручне књиге набављено је више од 600 књига. У Позајмно одељење за одрасле уведено је више од 400 примерака нових књига, док је фонд Одељења стручне и референсне грађе допуњен са 55 нових наслова. Новим књигама се могу обрадовати и читаоци на селу, јер је за њих набављено близу стотину наслова претежно издања Лагуне, Легенде, Чаробне књиге, Службеног гласника, Вулкана итд.