Изложба фотографија „Бити млад у Србији” отворена је у четвртак, 19. јануара у Галерији Градске библиотеке „Владислав Петковић Дис” Чачак. Ова поставка обухвата 20 најбољих фотографија које су изабране на конкурсу који је расписала Делегација Европске уније у Србији са својим партнерима – Националном Географијом Србије, Политикиним Забавником и Еразмус студентском мрежом Србије. На фотографијама великог формата приказано је како живе млади у Србији, који су њихови проблеми и жеље, како проводе време, чему се надају и шта виде у свету око себе.

Изложба је премијерно отворена 13. јануара у Културном центру „Силоси Београд”, а само неколико дана касније и чачанска публика је може погледати, пре свега захваљујући одличној сарадњи Библиотеке са Канцеларијом за младе Чачак која је и иницирала овај програм.

У име Делегације ЕУ у Србији публику је поздравила Сена Марић, потом се обратио помоћник градоначелника Чачка Мирослав Петковић и координатор Канцеларије за младе Марјана Петронијевић. Изложбу је отворио Игор Рил, заменик уредника „Политикиног Забавника” и један од пет чланова жирија  конкурса „Бити млад у Србији”. Он је казао да је 2022. година као Европска година младих крунисана успешним фото-конкурсом и потом изложбом која је јасније изразила наде, страхове, вредности и амбиције младих људи у Србији.

Програм је почео музичком тачком, обрадом чувене Стингове композиције ˮEnglishman in New York” коју су извели Милица Весовић, Кристина Симоновић и Јаков Павловић, ученици Музичке школе „Др Војислав Вучковић”.