Фондови Градске библиотеке „Владислав Петковић Дис“ ускоро ће бити обогаћени са  1.421 новом књигом. Реч је о откупу публикација објављених у 2010. години, које Министарство културе откупљује за јавне библиотеке. Библиотека у Чачку имала је на располагању фонд од 798.600 динара и са три списка предложених наслова, које је препоручила првостепена комисија за откуп, изабрала 1.421 књигу. За најмлађе читаоце изабрано је књига у вредности од 150.000 динара, за одрасле читаоце одабрано је књига за скоро пола милиона динара, док су приновљени и бројни наслови стручне књиге. С обзиром да је Библиотека од Скупштине града Чачка прошле године купила књига за 1.500.000 динара, добила вредан поклон од 400 нових наслова од Чачанске банке, са овим откупом Министарства културе  умногоме ће оснажити своју понуду и обрадовати више од шест хиљада читалаца.

На конкурс за откуп књига објављених у 2010. пристигло је 3.308 наслова од 267 издавача и дистрибутера, а комисија у саставу проф. др Душан Иванић, председник, проф. др Александра Вранеш, проф. др Вељко Брборић, Јован Попов и Илдико Ердеи у шири избор који је прослеђен јавним библиотекама уврстили су 1.330 наслова од 207 издавача. Одабрани наслови књига сврстани су у пет области и библиотеке су зависно од категорије имале на располагању одређен износ средстава.

После  избора које врше библиотеке сходно својим потребама, наруџбенице се прослеђују издавачима, па се очекује да ће нове књиге почети да пристижу већ за двадесетак дана.