За 17 малишана у четвороразредној школи у Ракови 3. децембар 2012. године биће дан за памћење – пао је први снег, а чачански библиотекари посетили су ђаке и донели им на поклон „Најлепше српске бајке“.

Градска библиотека „Владислав Петковић Дис“ уписала је  ученике још једне сеоске школе као сталне кориснике огранка у Прељини.  Школа у Ракови постоји скоро читав век, али је ђака све мање. У комбинованим одељењима раде учитељице Снежана Драгићевић и Душица Жижовић и оне су сав прозор у свет овим  девојчицама, које су у мањини, и дечацима. Њихово детињство убудуће улепшаће новим књигама и креативним радом  и библиотекари. Бајке на поклон за њихову личну библиотеку коју ће сами почети да стварају, чланске карте и књиге за читање обрадовали су ученике, а онда су радост пренели у двориште где су се грудвали и јурили по снегу.

        Читалачка породица Библиотеке непрестано се увећава, а деци на ноге ове недеље отићи ће библиотекари у Рошце и Вујетинце. Вредне чачанске библиотекаре ништа не спречава да стигну до најудаљенијих школа и деце и донесу им књиге и прегршт лепих речи.