Промоција издања „Књига за сваки дан” психолога и гешталт психотерапеута Петра В. Јекнића одржана је у уторак, 6. децембра у Градској библиотеци „Владислав Петковић Дис”. Поред аутора, о књизи је говорила проф. др Зорица Кубурић, уредник ове публикације.

„Књигa за сваки дан”  је спој приручника и подсетника на мале, свакодневне ствари које нам могу олакшати живот. Аутор сматра да је ова књига заправо психотерапија у корицама, намењена онима који желе да на такав начин спознају себе и да превазиђу одређене животне потешкоће. Петар Јекнић је такође рекао, да је у књизи писао о свом животу и путу до психичке равнотеже из које долази мир, а за њега је он највиша тачка коју човек може досегнути. „Мир је онај вршак на јелци квалитета живота”, закључио је Јекнић.

Књига за сваки дан је испружена рука спремна да помогне онима који повремено губе равнотежу, као и онима који своју руку желе да пруже другом”, рекла је проф. др Зорица Кубурић и у наставку истакла да  рецезенти ове књиге нису професори нити психотерапеути, већ бивши клијенти  самог аутора.

А они који су књигу прочитали тврде да ова „психолошка промишљања” помажу у  освешћивању себе као зрелије, одговорније, стабилније и срећније личности.

Разговор је током вечери био прожет и музичким нумерама „Прљавог казалишта” и „Хладног пива” које је извео психотарапеут Петар Јекнић.