Завршном изложбом и премијером представе „Бакин рођендан“ 25. августа 2011. године , успешно је завршено још једно лето у чачанској Библиотеци. Кроз седам тематски различитих креативних радионица „прошло“ око 100 основаца, а њихови радови најбоље говоре колико су били инспирисани и маштовити. Најмлађи су креирали честитке, осликавали bookmarker-e, осмишљавали занимљиве маске и лутке, а камење су претварали у чаробне магнетиће.

Старији основци по први пут су заронили у свет лутки а за то су их инспирисали ученици из Основне школе „Иво Андрић“ из Прањана. Полазници креативне радионице уз помоћ библиотекара су дали идеју за представу „Бакин рођендан“ комбинујући ликове из познатих бајки „Црвенкапа“ и „Три прасета“ а затим су измаштали и оживели ликове. Сваки полазник имао је своју улогу у овој занимљивој представи, што је ново искуство и за Библиотеку и за децу. Своје роле малишани су озбиљно одглумели, а буран аплауз бројне публике, као и рођенданска торта дар слатке куће „Десерт“, најбоље говоре о задовољству учесника. Представа „Бакин рођендан“ ускоро ће добити своје електронско издање, а наставиће да живи и кроз извођење у школама и вртићима.

Изложбу и предстау отворили су Даница Оташевић, директор Библиотеке и Милоје Радовић, библиотекар и писац за децу.

 У ишчекивању представе

Фотографија све говори

„Где сте пошли прасићи“

Бака Станислава је добила торту за рођендан

Слатка кућа „Десерт“ даровала је торту

Учесници представе су награђени бурним аплаузом

Два месеца са основцима у оквиру пројекта „Летњи дани културе“, дружили су се библиотекари Јелена Дуковић, Маријана Лазић, Ана Нешић, Бранислава Видојевић, Александар Вукајловић, Дубравке Илић и Владимир Симић уз техничку помоћ Милете Станојевић, Данијеле Ћериман и Загорке Петровић. Реализацију креативних радионица омогућили су финансијски град Чачак и Градска библиотека.

Крај лета у Библиотеци

Успеле смо – Јелена, Ана и Маја

ЈОШ ФОТОГРАФИЈА