Поводом Светског дана поезије, 21. марта, који је установио УНЕСКО 1999. године, Градска библиотека организује вече поезије и музике у извођењу младих чачанских глумаца и музичара. Поезију Владислава Петковића Диса, Данице Марковић, Бране Петровића, Александра Ристовића, Бранка В. Радичевића, Живорада Недељковића и Јована Николића говориће глумци Милутин и Драгана Милошевић. Стихове познатих српских песника музиком ће обојити браћа Ненад и Марко Марић. Поетско музички колаж под називом „Једва чекам вече да и мени сване“ биће одржан сутра у 19 часова у великој сали Дома културе, а улаз је слободан.

Младог глумца Милутина Милошевића, ђака чачанске Гимназије, публика памти по главним улогама у филмовима „Свети Георгије убива аждаху“ и „Београдском фантому“ али и улогама у филмовима „Кордон“, „Скоро сасвим обична прича“, „Кошаркаши“, „Последња аудијенција“ и др. У београдским позориштима Милошевић тренутно игра у представама „Ричард на тобогану“, „Секс за почетнике“, „Тркач“, „Зли дуси“ и другим.

 

Драгана Милошевић потекла је из глумачке радионице Драге Ћирић а глуму је дипломирала 2010. преставом „Господин фока“ у класи професорке Биљане Машић на Факултету драмских уметности у Београду. Играла је у ТВ серијама „Улица липа“, „Грех њене мајке“, „Паре или живот“.

 

 

Чачанска публика у прилици је да чује и свестране музичаре Ненада и Марка Марића, који свирају под именом„Краљ Чачка“. Они ће изводити песме настале сублимацијом разноликих музичких праваца, као што су џез, блуз, кабаре и други, а почеће обрадом химне чачанског краје, песмом „Ој Мораво“.

Програм Чачана за Чачане део је овогодишњих 49. Дисових свечаности.