Ученици Техничке и Економске школе имали су у понедељак, 26. децембра 2011. године, несвакидашњу прилику да у простору Галерије „Рисим“, у којој је отворена изложба „Иво Андрић – писац и дипломата“, присуствују јавном часу о делу и порукама нашег јединог нобеловца.

Изазов је била „Проклета авлија“ на чијем примеру су професорке Тања Поповић и Тања Благојевић на специфичан начин тумачиле Андрићево дело уз помоћ видео презентација и одломака из истоименог филма. Тања Поповић у анализи „Проклете авлије“ показала је феномен развоја приче и причања код Андрића чија је основна порука бити човек. На основу филмских одломака, где је Зоран Радмиловић играо главну улогу Карађоза,  професорка Благојевић говорила је о слојевитости ликова Андрићевог романа. Мултимедијални јавни час изазвао је велико интересовање код ученика, а предавању су присуствовала и два одељења ученика Гимназије.

          На сличан начин Градска библиотека наставиће сарадњу са професорима средњих школа с циљем да се афирмишу великани српске културе.