Књижевно-уметнички и музички програм под називом „Ја волим овај град“ који ће бити одржан у оквиру овогодишњих Дисових свечаности у среду, 20. маја у Свечаној сали Музичке школе у 19 часова, окупиће младе чачанске музичаре, песнике и глумце на једном месту. Жеља организатора, Градске библиотеке „Владислав Петковић Дис“, је да сабере талентоване Чачане који су већ постигли значајније успехе у професијама које су изабрали за свој животни позив и да их на почетку каријере представи публици у родном граду која ће бити у прилици да се сусретне са различитим облицима стваралаштва чачанске младости.

Muzicka

Свом граду враћају се Милица Милосављевић, која је управо објавила прву књигу песама а добитник је неколико књижених награда, Биљана Јовановић, једна од најталентованијих студената соло певања на Музичкој академији у Београду, као и млади глумац Владимир Јоцовић.

У колаж програму учествују млади професори Музичке школе „Др Војислав Вучковић“ Александар Поповић, Ненад Јовановић и Маја Милекић, затим кантаутор Никола Радовић коме је управо изашао први ауторски албум, као и гимназијалци – беседници Урош Томљановић и Василија Зоћевић. Наступиће и ученица соло певања Анђела Тодоровић и вишеструко награђиван ученик класичне хармонике Душан Чегањац.