Градска библиотека „Владислав Петковић Дис” обавештава кориснике и јавност да је услед измењених околности рада током ванредног стања радно време установе од понедељка 23. марта 2020. године од 8 до 16 часова. Током овог периода контакт информације могу се добити на телефоне 032/340-960, 342-755, као и на email адресу biblioteka@cacak-dis.rs.

Корисници и даље могу да врате позајмљене књиге у Библиотеку на наменском пулту код главног улаза из Синђелићеве улице, где се налазе и полице Отворене библиотеке са понудом књига за одрасле и децу које се могу слободно узимати без задуживања. Огранци на селу и даље неће радити.

Подсећамо кориснике и грађане да је непосредно коришћење фондова и читаоница Библиотеке онемогућено због превенција ширења заразе корона вируса, као и непосредни физички контакт са запосленима установе. Молимо све кориснике да се придржавају одлука, уредби и препорука надлежних институција у вези заштите здравља грађана. Библиотека је покренула и посебну веб-страницу са релевантним информацијама на адреси http://www.cacak-dis.rs/vesti/prakticne-informacije-iz-biblioteke-kao-pomoc-u-kriznoj-situaciji/