Упркос ванредним околностима изазваних пандемијом вируса корона, издавачка делатност Градске библиотеке Чачак која сваке године прати манифестацију Дисово пролеће, и у смутној 2020. години наставила је врсну традицију објављивања. Изашла су три вредна издања: 51. број листа „Дисово пролеће”, књига изабраних песама Рајка Петрова Нога „Вран гавран Дис” и каталог изложбе „Молитва за Недремано Око” Душице Брковић, чиме је не само стопроцентно испуњен издавачки план, већ је потврђена жилавост опстајања у неповољним временима за издаваштво и културу уопште.

Библиотека је овог Пролећа објавила 51. број листа „Дисово пролеће” који су уредили др Богдан Трифуновић и Тања Вуковић. Настављајући добро утабану стазу и традицију часопис у новом броју доноси прилоге о добитнику Дисове награде за 2020. годину – Рајку Петрову Ногу. Уз биографију лауреата и избор из поезије, долази интервју „Песничко појање у четинарској цркви под небесимаˮ који је урадила Тања Вуковић, а чланови жирија за Дисову награду су краћим текстовима допринели бољем разумевању одлуке о избору овогодишњег добитника Дисове награде. Као и сваке године, један сегмент листа посвећен је животу и стваралаштву Владислава Петковића Диса, а у оквиру њега објављен је чланак о првом постхумном издању Дисових песама, као и текст о Дисовом лику као инспирацији за уметнике. Овогодишње „Дисово пролећеˮ садржи и прошлогодишњу беседу Ђорђа Сладоја и Слово о поезији, као и резултате конкурса за Награду „Млади Дис”, есеј о Дису и литерарне радове. Број затвара Летопис који сведочи о богатој делатности Градске библиотеке у периоду између две манифестације. За 51. број „Дисовог пролећа” писали су проф. др Јован Делић, др Недељка Бјелановић, Ђорђе Нешић, Александар Лаковић, Оливера Недељковић, мр Маријана Матовић, др Богдан Трифуновић, Дубравка Илић и Никола Пеулић.

Књига изабраних песама „Вран гавран Дис” Рајка Петрова Нога објављена је као 45. публикација у едицији „Књига гостаˮ у оквиру које се по традицији објављују изабране песме лауреата. Избор песама урадио је сам аутор, а поговор за књигу у коме се између осталог каже да  је „збирка Вран гавран Дис коципирана и као поздрав и омаж Дису и као кохерентна пјесничка књига састављена из три цјелине, и као вредносно високо постављено и остварено дјело са којим се може изаћи пред једног Дисаˮ, написао је проф. др Јован Делић. Издање које је уредио др Богдан Трифуновић садржи више од 70 песма које прате Ногов опус током последње четири деценије.

Градска библитека „Владислав Петковић Дис” на завршној вечери Дисовог пролећа већ више од 30 година приређује изложбу посвећену добитнику Дисове награде коју прати и каталог. „Молитва за Недремано Окоˮ, овогодишњу изложбу и каталог, потписује библиотекар Душица Брковић. Каталог садржи сажету биографију и фотографије на којима су забележени тренуци из књижевног живота Рајка Петрова Нога, попис његових збирки поезије и књига изабраних песама објављених од 1967. до 2020. године, селективну библиографију и литературу о стваралаштву лауреата.

За дизајн свих овогодишњих публикација побринули су се академски графичар Зоран Јуреш и дизајнер Миленко Савовић.