Традиционално представљање издавачке продукције чачанске Библиотеке на Међународном сајму књига у Београду, ове године протекло је у знаку обележавања значајних јубилеја – педесетогодишњице од објављивања прве публикације у издању ове установе и  изласка 50. броја листа „Дисово пролећеˮ, који од 1971. године континуирано прати песничку манифестацију у Дисовом завичају. Тим поводом, у уторак, 22. октобра, на Платоу београдског Сајма, издања Градске библиотеке „Владислав Петковић Дисˮ објављена у току 56. Дисових свечаности представили су Ђорђо Сладоје, добитник Дисове награде за 2019. годину, Милица Шпадијер, овогодишњи лауреат Награде „Млади Дисˮ, др Драган Хамовић и Урош Ристановић, уз учешће др Богдана Трифуновића и Оливере Недељковић из чачанске Библиотеке.

Обраћајући се публици, др Богдан Трифуновић, директор Библиотеке која носи Дисово име, указао је на углед који је у оквиру своје богате и разноврсне делатности ова установа стекла и као издавач. О најновијим издањима говорила је библиотекар-саветник Оливера Недељковић, осветљавајући концепцију и садржај актуелног броја листа „Дисово пролећеˮ и указујући на документарност и визуелну димензију каталога изложбе „Лирско успење Ђорђа Сладојаˮ, чији је аутор библиотекар Марија Радуловић. Нарочито је истакнута вредност коју као својеврсна ауторска песничка ретроспектива има књига изабраних и нових песама „Одлагање одласкаˮ Ђорђа Сладоја, штампана као 44. књига у Библиотеци „Књига гостаˮ са поговором проф. др Јована Делића, из које је овогодишњи добитник Дисовог песничког признања надахнуто казивао стихове.

Урош Ристановић, члан овогодишњег Жирија за доделу Награде „Млади Дисˮ нагласио је нужност афирмације стваралаштва младих књижевника, скрећући пажњу читалаца на прву песничку збирку Милице Шпадијер (1989) насловљену „Шар-планинаˮ,  одабрану као најбољи  рукопис пристигао на традиционални конкурс за прво поетско остварење стваралаца до 31 године, која је управо објављена у едицији „Токовиˮ. Песникиња је захвалила издавачу и сарадницима који су допринели да њен рукопис буде уобличен у књигу и прочитала две песме.

На 64. Међународном београдском сајму књига представљен је и зборник радова са Научног скупа „Прилози за поетику Бранислава Петровићаˮ, одржаног 10. маја 2018. године у Чачку. О овом значајном подухвату који је резултат сарадње Института за књижевност и уметност из Београда и чачанске Библиотеке, говорио је др Драган Хамовић, уредник издања, нарочито истичући улогу чачанске Библиотеке у неговању раскошне завичајне књижевне баштине.