Настављајући традицију да својим издањима пропрати песничку манифестацију чији је организатор, Градска библиотека „Владислав Петковић Дис“ је у сарадњи са ЈП „Службени гласник“, објавила  књигу изабраних и нових песама „Вино с вулкана“ Драгана Јовановића Данилова, овогодишњег добитника Дисове награде, као 38. публикацију у  едицији „Књига госта“. Истим поводом објављен је и 43. број листа „Дисово пролеће“, и веома садржајан каталог изложбе „Данилов, играч стакленим перлама“, коју је посвећено приредила мр Маријана Матовић, библиотекар саветник. За лепоту овогодишњих издања побринули су се креативни тим дизајнера „Службеног гласника“, Зоран Јуреш, академски графичар,  и Миленко Савовић, дизајнер.

За књигу „Вино с вулкана“ предговор је написао Давид Албахари, а поговор Саша Радојчић, књижевни критичар, док је избор песама направио сам Данилов. Књига садржи 75 песама из раније објављених збирки Драгана Јовановића Данилова смештених у циклусе: Наша агора, Хомер предграђа, Моја тајна привиђења, Један миран поглед, Дајем хлеб за твоје тело, Срце океана, Оштри портрети, Острва на јави и Чувар бележнице. „Вино с вулкана“ штампано је у тиражу од хиљаду примерака.

Дисове свечаности од 1971. године верно „прати“ часопис „Дисово пролеће“. Овогодишњи 43. број посвећен је лауреату Драгану Јовановићу Данилову, али и Владиславу Петковићу Дису, Стевану Луковићу, Даници Марковић, Браниславу Петровићу, норвешкој песникињи Туне Хеднебе као и бројним активностима Градске библиотеке изеђу два „Пролећа“. Са Даниловим је разговарао новинар Зоран Јеремић из Ужица. У интервјуу „Песме путују кроз време“ сажети су живот и књижевно дело Драгана Јовановића, његово мишљење о поезији данас, а објављене су и бројне фотографије из личне архиве. О награђеном песнику писали су: Драган Бошковић, Радмила Лазић, Александар Б. Лаковић, Саша Радојчић и Драган Хамовић.

У новом броју „Дисовог пролећа“ објављена је мало позната Дисова прича „Два венчања“,  сећања књижевника Момчила Милошевића на сусрете са Дисом, као и оцене  будућег песника као ђака другог разреда из 1892. године. О Браниславу Петровићу писали су Миладин Вукосављевић, бивши уредник „Чачанског гласа“ са којим је Брана сарађивао још од гимназијских дана, а Милан Влајчић говори о неопходности да једна улица у Београду носи име великог српског песника. „Кад погледамо само његову раскошну поему „Градилиште“, у том малом универзуму нису више битни ни путеви, ни путокази, ни улице, али нама јесу“, каже Влајчић. У новом броју  броју „Дисовог пролећа“ објављени су резултати конкурса за награду „Млади Дис“ која је према одлуци жирија припала рукопису Мирка Јовановића из Старе Пазове, као и литерарни радови ученика основних и средњих школа. Речју и сликом забележена су гостовања песника: Тање Крагујевић, Радмиле Лазић, Гордане Ђилас, Злате Коцић, Дејана Алексића, Војислава Карановића, Живорада Недељковића и Душка Новаковића и књижевних критичара Гојка Божовића, Гојка Тешића, Сање Домазет и Милана Влајчића. У тексту „И тишина је говор“ Мирна Стевановић пише о норвешкој лиричарки Туне Хеднебе која је била гост 49. Дисовог пролећа, а објављен је и прилог о Дану „Службеног гласника“ на овогодишњим Дисовим свечаностима. За 43. број „Дисовог пролеће“ писали су: Зорана Бојовић, Љубиша Ћирковић, Милица Баковић, Саша Стојановић, Петар Милорадовић, Живорад Недељковић, Марија Орбовић, Оливера Недељковић, Соња Веселиновић, Богдан Трифуновић, Дубравка Илић, мр Маријана Матовић и Даница Оташевић које је уједно и главни и одговорни уредник часописа.

Градска библиотека „Владислав Петковић Дис“ добитнику Дисове награде приређује изложбу са каталогом у коме су садржани бројни текстови и фотографије из поетског живота лауреата. Изложбу „Данилов, играч стакленим перлама“ која је отворена 1. јуна у средњем холу чачанског Дома културе, као и истоимени каталог, приредила је мр Маријана Матовић, библиотекар-саветник. На четрдесет страна објављени су изводи из критика о поезији Драгана Јовановића Данилова из пера: Валентине Тиначи, Љубомира Симовића, Јордана Ефтимова, Миодрага Павловића, Ивана В. Лалића, Михајла Пантића, Душице Потић, Томажа Шаламуна, Бојане Стојановић Пантовић, Васе Павковића, Јована Зивлаха, Драгана Хамовића, Чедомира Мирковића, Гојка Божовића и Саше Радојчић као и занимљива преписка са иностраним песницима и фотографије са гостовања на фестивалима у Француској. Каталог доноси и селективну библиографију Драгана Јовановића Данилова, овогодишњег добитника Дисове награде.

„Мој идеал о поезији јесте поетски текст као магијско спиритуализовање живота. Песма која ће бити жива као куцање људског срца. Песни у песму улаже читаву своју душевност, а песма му као ехо враћа оно што није ни слутио да постоји. Добре, живе песме путују кроз време. Поезија не замењује живот већ га оповргава и преображава. Писање поезије није игра, већ озбиљан избор и спасоносно застрањивање. Префињен облик саучешћа. Она је танка нит између жеље и смрти. Свака песма је један облик опроштаја са животом. За мене поезија је највиши степен припреме за одлазак са овог света“, казао је Драган Јовановић Данилов.