Издвојено одељење Основне школе „Филип Филиповић“ у Лозници је са својим вршњацима из матичне школе органозовало је у среду, 24. априла 2013. године, дружење под слоганом  „ Љубављу и стваралаштвом дочекајмо Васкрс“.

Picture-008

Овом приликом је Дечје одељење Градске библиотеке „Владислав Петковић Дис“ показало своју нераскидиву нит са школама у нашем граду, па је у програму који је организовала лозничка школа Библиотека дала свој допринос презентацијим радова насталих на креативним радионицама које су организоване протекле године под окриљем манифестације „Летњи дани културе“ –  Лето у Библиотеци 2012. Ученици лозничке школе добили су као васкршњи поклон бесплатне чланске карте Градске библиотеке.

Радост и надахнуће у ишчекивању доласка највећег хришћанског празника Васкрса, ученици су показали и кроз своје стваралаштво.  Вредним и вештим рукама украсили су васкршња јаја, насликали пролећне сцене у свом окружењу и рецитовањем и глумом оплеменили доживљаје из свог детињства.

Picture-011Picture-019

Ученици лозничке школе међу првима су упутили најлепше жеље својим вршњацима, као и свим Чачанима, уз радосни поздрав ХРИСТОС ВОСКРЕСЕ.

Picture-050Picture-038