Гост Градске библиотеке „Владислав Петковић Дис“ у уторак 19. априла 2011. године, биће шпанска књижевница Мартa Ривера де ла Круз. У Србији је 2009. године у издању „Дерете“ објављен роман „Човек који је измишљао приче“ у едицији светских хитова „In“.

Марта Ривера де ла Круз (41) први роман „Избеглица“ написала је 1996. године и сматра се једном од најталентованијих књижевница млађе генерације у Шпанији. Објавила је романе „Као да двадесет година није ништа“ који је имао пет издања и освојио награду књижевног удружења Севиље. Објавила је још и роман време чуда који се 2006. године нашао у најужем избору за једну од најважниих награда шпанског говорног подручја Планета.

Јунак романа „Човек који је измишљао приче“ је Лајнус Даф, сиромашни дечак из Ирске, који је открио у себи редак дар  приповедања и коме су се за помоћ обраћали људи најразличитијих друштвених слојева. Његова неизмерна машта обезбедила му је славу, углед и богатство све до тренутка када је морао да измисли последњу причу, ону о сопственом животу.

Марта Ривера де ла Круз гост је Министарства Културе Републике Србије, Народне библиотеке Србије и Графичког атељеа „Дерета“ од 18. до 20. априла као и Библиотеке у Чачку.

Књижевно вече ће бити одржано у Ликовном салону Дома културe са почетком у 19 часова.