Изложба полазника Друге школе фотографије фото-групе „Форматˮ из Чачка отворена је у уторак, 3. новембра у Галерији Библиотеке. „Форматˮ је почео са радом 2016. године и пример је успешне сарадње између младих и искусних чланова који много пажње посвећују едукацији заинтересованих у области фотографије. Ове године је други пут организована школа фотографије коју је водио дипл. фотограф Бојан Пајић.  У две узрасне групе окупљено је седамнаест полазника који су се упознали са основним начелима фотографије, правилима композиције и избором тема.

 

Такође, љубитељи осме уметности научили су како да користе вештачко светло и најбоље искористе опрему коју већ поседују. О поставци је говорио мајстор фотографије, члан уметничког савета Фото савеза Србије и члан „Форматаˮ Миленко Савовић. Наглашавајући важност финансијске подршке коју је Град Чачак издвојио за реализацију школе фотографије рекао је: „Први пут видим радове и морам да кажем да сам пријатно изненађен темама, приступом и радом. Кандидати су научили да фотографији дају форму, смисао, акцију…ˮ

 

Бојан Пајић је захвалио Градској библиотеци на дугогодишњој сарадњи, честитао учесницима Друге школе фотографије и доделио им дипломе. „Честитам свим учесницима, уз жељу да сви подржимо њихов труд и да их охрабримо да наставе да се баве уметничком фотографијом.ˮ Пајић је завршио фотографским поздравом „Желим вам добро светло!ˮ  Изложба је отворена до 20. новембра, а може се погледати и на Јутјубу.