Градска библиотека „Владислав Петковић Дисˮ захваљује својим корисницима на  указаном поверењу, редовном коришћењу фондова и услуга, стрпљењу и поштовању прописаних мера током трајања пандемије изазване вирусом корона. Претходни период је потврдио постојање вишедеценијске снажне везе између друштвене заједнице и њене библиотеке.

Треба истаћи да је у јулу и августу током ванредне ситуације, а и након њеног укидања,  установа радила по летњем режиму рада и за два месеца у Позајмном одељењу за одрасле, Одељењу за децу и младе, у читаоницама Одељења стручне књиге и референсне грађе, Одељења периодике и Завичајног одељења услужила 12.220 чланова. Корисници у Мрчајевцима, Заблаћу, Пријевору и Прељини су такође долазили редовно и користили фондове ових огранака. А за све оне који нису били у могућности да позајме књигу чачанска Библиотека је увела нову услугу – доставу књига на кућну адресу. Одељење за дигитализацију поред редовног посла је проширило списак доступних е-издања и мултимедијалних садржаја и подржало акцију портала „Дигитална солидарностˮ.

С обзиром на уведене мере није било могуће реализовати програме током прошлог и овог месеца, те је осмишљена летња програмска шема „Начуљи уши, читам ти причуˮ која се  емитује на Youtube каналу и Фејсбук страници установе. Аудио-записе одабраних текстова познатих домаћих и страних стваралаца публика може да прати од 11. августа, а до сада је било 1.600 прегледа.

Од понедељка 31. августа Библиотека и њени огранци се враћају устаљеном радном времену. Главна зграда ће бити отворена радним данима од 8.00 до 19.00 часова и суботом од 9.00 до 14.00 часова. Распоред рада огранака Библиотеке: Мрчајевци (понедељак и четвртак од 8.00 до 14.00), Заблаће (уторак од 8.00 до 14.00, среда од 10.00 до 16.00), Пријевор (четвртак од 8.00 до 14.00) и Прељина (петак од 8.00 до 14.00).

У нади да ће нам здравствена ситуација ускоро дозволити да повећамо број услуга, још једном вас подсећамо да су књиге и култура сигуран начин да се тешкоће преброде.

Ваши библиотекари