Чачански „књигобус“ стигао је 5. децембра у Вујетинце а 6. децембра у Рошце, две најудаљеније школе у чачанској општини завејне првим снегом. Четворочланом ђачком колективу у Вујетинцима придружило се шест дечака и девојчица из Бечња, за које је Градска библиотека „Владислав Петковић Дис“ организовала бесплатно учлањење и сваком ученику поклонила по примерак „Најлепших српских бајки“.

У зимском амбијенту, уз пуцкетање дрвета у бубњари, библиотекари и ђаци причали су о историјату новца, знаменитим личностима на српским новчаницама и разним видовима заштите оригиналних апоена. Малишанима је приказан и филм са радионице едукатора Народне банке Србије која је одржана у новембру у Заблаћу. Дружење се завршило ђачком добродошлицом за вредне библиотекаре.

            Гост 49 ђака осмогодишње школе у Рошцима 6. децембра био је песник Бошко Ломовић из Горњег Милановца. Једанаест ученика првог, другог и трећег разреда добило је на поклон „Најлепше српске бајке“ а песник је више ђака наградио својим књигама. Специјално за основце у Рошцима, где је први пут гостовао, Бошко Ломовић је написао  песму посвећену необичном имену села. Цела школа постала је члан читалачке породице  Градске библиотеке огранка у Пријевору. За песника деца су рецитовала песму „Шта ћу ја у Шангају“ и „Ђаку прваку“, а као одговор добили су прегршт најлепших стихова Бошка Ломовића.

            Чачанска библиотека истрајава на популарисању књиге код деце, а посебно брине о малишанима у удаљеним деловима општине. У децембру је обрадовала ђаке у Ракови, Вујетинцима, Бечњу и Рошцима и однела им књиге на ноге а до краја године посетиће  дечије одељење Градске болнице и четвороразредну школу у Катрги.