У Основној школи у Заблаћу која носи име песника Владислава Петковића Диса на Богојављење су уручене дипломе и књиге најбољим читаоцима у огранку Градске библиотеке у овом селу. Од 471 читаоца, који су у 2015. години активно посећивали библиотеку и прочитали око 8.000 књига, награђени су: Данијел Милентијевић и Татјана Ђаковић, ученици четвртог разреда, Тамара, Маријана и Бојан Јаковљевић добитници су породичне награде а међу најстаријим читаоцима издвојили су се пензионери Биљана Парезановић и Милојко Михајловић.

slike-106

За дугогодишњу сарадњу на културно-просветном пољу награђена је учитељица Биљана Стојанић и ученици четвртог разреда који су за ову свечаност извели представу „Вашар у Тополи“. Предшколци Основне школе „Владислав Петковић Дис“ представили су се песмом „Најбољи друг“ коју је Дис поклонио најмлађима. Завичајни песник је пре једног века поручио деци да је књига најбољи друг и да добра књига нема цену.

slike-013

       Ученике заблаћске школе најпре је поздравио др Богдан Трифуновић, директор Градске библиотеке „Владислав Петковић Дис“. Трифуновић се том приликом захвалио ученицима што редовно посећују библиотеку и читају и као награду најавио нове књиге за огранак.Заслуге за велику читалачку породицу у Заблаћу свакако имају библиотекари Дубравка Илић и Владимир Симић који су у току године организовали бројне креативне радионице и успоставили добру сарадњу са просветним радницима и децом. Дипломе и књиге најбољим читаоцима уручила је Даница Оташевић, доскорашњи директор Библитеке и бивши ученик ове школе. Награђивање најбољих читаоца у најмлађем , али најбројнијем огранку, организован је по девети пут. Најбољи читаоци у Мрчајевцима, Прељини и Пријевору такође ће бити у наредном периоду награђени књигама.

slike-074 slike-102

     Празником књиге у Заблаћу Градска библиотека најављује Савиндански поклон за предшколце, ученике и студенте, када поводом школске славе одобрава за ову популацију бесплатан упис.

slike-027 slike-058