Градска библиотека „Владислав Петковић Дис“ у Чачку током зимског распуста имаће велики број активности намењених средњошколцима. Једна од тема за коју су млади из овог града показали интересовање јесте (не)насиље. Представници библиотеке ће изаћи у сусрет потребама младих и организаће два догађаја на ову тему.


У среду 15. јануара 2014. године од 13:00 часова, под називом „ЗАЈЕДНО ПРОТИВ НАСИЉА“, у згради библиотеке одржаће се предавање, дискусија и  у виду радионице. Циљ ове активности јесте препознавање облика и нивоа, као и начина реаговања на насиље. „Насиље. Шта је то?“, „Правила да би нас удавила!“ су само неке тема о којима ће се говорити и дискутовати  на овом скупу.

У петак 17. јануара 2014. године, такође са почетком 13:00 часова одржаће се дискусија и практична вежба под називом „ДИГИТАЛНИ МЕДИЈИ И МЛАДИ“. Теме за дискусију биће „Шта је то дигитално насиље?“, „Друштвене мреже и безбедност“… Развијање свести младих о безбедном коришћењу електронских видова комуникације главни је мотив ове активности.

Водитељ програма биће Рада Каранац, саветник за развојно планирање у Министарству просвете, науке и технолошког развоја. Рада Каранац је једна од најискуснијих менторки програма „Школа без насиља“ и годинама изузетно активно доприноси у свим сегментима његовом развоју и унапређењу.

Пријавите се на следећим линковима за догађаје и будите активни у спречавању насиља:

https://www.facebook.com/events/678364918852754/?ref=2&ref_dashboard_filter=calendar

https://www.facebook.com/events/250835458410432/

Преузето са сајта „Школа без насиља“, http://sbn.rs/vesti-iz-programa/aktivan-raspust-u-cacku-8