Шести годишњи стручно-научни скуп Заједнице матичних библиотека Србије „БИБЛИОНЕТ 2012“ организује се у Народној библиотеци Стеван Сремац, Ниш, од 6. до 8. јуна 2012. године, под покровитељством Министарства културе Републике Србије. Градска библиотека „Владислав Петковић Дис“ и ове године учествује на годишњем окупљању стручних радника из земље и иностранства, представљајући манифестацију „Дисово пролеће“, која се у Чачку организује пола века. Тема овогодишњег „Библионета“ је „Библиотека као културни центар“, па је четворо радника наше установе отпутовало у Ниш да представља Библиотеку и њену културну делатност.

У оквиру категорије посвећене културним програмима библиотека, директорка чачанске Библиотеке, Даница Оташевић, представила је манифестацију „Дисово пролеће“ другог дана скупа и промотивни филм „Дис и његова `Пролећа`“, који је привукао значајну пажњу окупљених колега из целе Србије.

Даница Оташевић на Библионету

Даница Оташевић на Библионету

Градску библиотеку „Владислав Петковић Дис“ у Нишу представљали су Даница Оташевић, директор, мр Маријана Матовић, библиотекар-саветник Научног одељења, Биљана Раичић, библиотекар Позајмног одељења, и Александар Вукајловић, библиотекар-информатичар Центра за дигитализацију.

Чачански библиотекари у Нишу

Чачански библиотекари у Нишу