Након успешно обележене Међународне дечје недеље која се ове године одвијала од 3. до 9. октобра под слоганом „Шта детету треба да расте до неба?”, Градска библиотека „Владислав Петковић Дис” наставила је дружење са најмлађим суграђанима.

Библиотека се укључила у програм групних посета установама културе којим су обухваћени ученици четвртог разреда свих основних школа са територије града Чачка. Обиласци су организовани између 10. и 21. октобра  са идејом представљања културно-историјских садржаја, а осим Библиотеке ученици су посетили и Народни музеј, Међуопштински историјски архив, Уметничку галерију „Надежда Петровић” и Дом културе.

Посетиоци су обилазак започињали у просторијама Одељења за децу и младе, које највећи број четвртака већ добро познаје. Библиотекари Позајмног одељења и Одељења стручне књиге су ученике упутили у фондове и услуге одељења у којима раде, а они су том приликом и завирили у читаонице и научили правила њиховог коришћења. У Одељењу за завичајну збирку и легате чули су какав је значај завичајне збирке и зашто је битно сачувати баштину нашег краја, а након тога су у Галерији погледали актуелну поставку о архитектонском наслеђу Михајла Митровића.

Током Дечјег октобра Библиотеку је посетило 1240 основаца, али библиотекари нису били само добри домаћини, већ и гости чачанских предшколских установа. Више од 200 малишана узраста од 3 до 5 година угостило је библиотекаре Одељења за децу и младе у својим вртићима „Мали капетан”, „Чудесна шума” и „Надежда Петровић” настављајући учешће у активности „Читам и растем”.