Врата Дечијег одељења Градске библиотеке „Владислав Петковић Дис“ и огранака у Заблаћу, Мрчајевцима, Прељини и Пријевору, током Дечије недеље, као и свих дана у години, била су отворена за најмлађе читаоце.

Преко 200 предшколаца из чачанских вртића: „Бисери“, „Дечији гај“, „Надежда Петровић“, „Лептирић“, „Младост“ и „Полетарац“, имало је први и најлепши сусрет са чаробним светом књиге на Дечијем одељењу, где су им библиотекари открили чаролију читања. Малишани су уживали прелиставајући најновије сликовнице и књиге бајки и  слушајући приче које су им библиотекари читали и заједно бирали свог омиљеног јунака.

Малишани из вртића „Младост“

Вртић „Полетарац“

„Земљу чуда“ која се налази у књигама упознали су и најмлађи читаоци у одељењима Библиотеке на сеоском подручју где је током прошле недеље одржано шест  креативних радионица за више од 200 малишана предшколског и школског узраста. Деца су изабрала и нацртала омиљене јунаке из прича које смо заједно читали, а на изложбама најлепших радова нашли су се и магнетићи осликани руком најмлађих „уметника“.

Огранак библиотеке у Заблаћу

Огранак библиотеке у Прељини

Још фотографија: Младост, Полетарац, Бисери, Заблаће