Представљањем поетског опуса суграђанке Љиљане Скелић Вемић, Градска библиотека „Владислав Петковић Дисˮ је у четвртак, 30. јуна  започела циклус „Подршка је важнаˮ, намењен промовисању стваралаштва неафирмисаних завичајних писаца. Поред ауторке, гост вечери био је Сенад Зукановић, рецензент њене последње збирке, а програм је водила библиотекарка Тијана Бежанић.

Љиљана Скелић Вемић се писањем стихова бави од основне школе, али је прву песничку збирку „У дому љубави ни гост, ни удомљеникˮ објавила 2018. Уследиле су „Сенке на води заспалеˮ и „Додир сећањаˮ, а у припреми је и четврта књига.

Песме Љиљане Скелић Вемић одишу интроспекцијом, евокацијом и комуникативношћу. Иако су стваране „новим слободним стиломˮ невезаним за одређену форму, карактеристична је њихова лиричност и приступачност, приметио је господин Зукановић. Сама ауторка је нагласила како се труди да својим писањем поново проживи успомене и забележи све супротности живота, при чему често прибегава тајанствености песничког субјекта, унутрашњем дијалогу и промени тона у зависности од теме. Ауторка често путује у најдубље кутке сопства конкретизујући личне утиске и емоције при том схватајући посебност сваког бића што је сигуран разлог за пуну подршку публике на промоцији у Библиотеци.