Караван Градске библиотеке “Владислав Петковић Дис“ у Чачку, популарни “Библиобус“, поново је кренуо на пут у петак, 30. јануара 2015. године! Прва станица на којој се зауставио, била је четвороразредна школа у Прислоници, издвојено одељење ОШ “Прељина“ из Прељине. Библиотечка посада је на овој станици искрцала торбе препуне књига и сликовница, прегршт осмеха и лепих речи, а дочекало ју је тридесетак путника, спремних за пут у чаробни свет знања.

DSC_0687

   Двадесет седам ученика од првог до четвртог разреда и шест предшколаца, жељно су, као најбоље пријатеље, дочекали библиотекаре, за неке старе знанце. Дуже од једног школског часа трајао је весели колаж-програм, који су стиховима чика Јове Змаја, започели предшколци нестрпљиви да покажу шта су научили у вртићу. Посебно интересовање и такмичарско расположење изазвала је видео-презентација приручника “Имам идеју“, аутора Милана Батавељића, коју су библиотекари прилагодили за своју најмлађу читалачку публику и премијерно је представили вредним ученицима у Прислоници. Колико заиста имају идеје и знања малишани су показали одговарајући тачно на сва питања и “мозгалице“ које су видели на екрану, а као награду добили су бесплатне чланске карте Библиотеке.

DSC_0691

   Жељно бирајући и оком и руком, књиге су за тили час се нашле у загрљају малишана, а ову акцију Градска библиотека ће наставити и наредних недеља у другим четвороразредним школама у чачанској општини.

DSC_0697