Према објављеним статистичким подацима за Cobiss.sr мрежу у 2020. години (https://sr.cobiss.net/pokazatelji/) Градска библиотека „Владислав Петковић Дисˮ је са 7.456 активних корисника најуспешнија библиотека овог највећег библиотечког конзорцијума који чине чак 224 библиотеке у Србији.

Градска библиотека у Чачку је протекле године, услед последица пандемије вируса корона, имала смањен број активних корисника за непуних 6%. Чак и тако, она је једина установа у мрежи која има више од седам хиљада активних корисника што је рангира на прво место. Овај резултат је остварен упркос отежаним условима рада током већег дела прошле године и изузетно је значајан показатељ у оквиру мреже коју, између осталих, чине две националне библиотеке, 83 универзитетскe и високошколскe и 101 јавнa библиотекa Србије.

Такође, и 2019. године, када се установа више од два месеца селила и нередовно радила са корисницима, број активних корисника био је импресиван, 7.917. Овај показатељ је сврстао Библиотеку на друго место, одмах иза Народне библиотеке Србије.

Објављени подаци указују на значај чачанске Библиотеке у националним оквирима као установе са дугогодишњим високим стандардима у стручном, програмском и издавачком сегменту пословања. Градска библиотека у Чачку уложила је доста напора да правовремено одговори на изазове које је пандемија донела, чувајући своју основну мисију да у физичком и виртуелном свету буде на услузи свим љубитељима књиге и свима који траже простор за учење, информисање или културно уздизање.

Библиотека захваљује свим корисницима што су препознали суштинску важност књиге и културе током периода растуће физичке и друштвене дистанце међу грађанима, Граду Чачку и Министарству културе и информисања на системској подршци, као и свим појединцима, удружењима и организацијама на досадашњој сарадњи.