Под куполама 65. Међународног сајма књига у Београду у периоду од 23. до 30. октобра нашло се више од 400 директних излагача, халама је прошетало 163.616 посетилаца, а реализовано је преко 500 различитих програма. У ове бројке уписана је и Градска библиотека Чачак која је ове године дебитовала као самостални излагач. Чачански библиотекари су током осам дана активно учествовали у промоцији своје издавачке делатности, презентацији мобилне апликације „Букмаркер ‒ мој дневник читања”. Они су посетиоцима скретали пажњу и на сегменте пројекта „Чачанска родна ‒ Чачак, национална престоница културе 2023”.

Посебно интересовање млађих, али и свих оних који воле интерактивне игре привукао је квиз знања, а сви учесници су добили и мали поклон за показану информисаност и труд. Међу њима су били и чачански средњошколци који су организовано посетили место које на најбољи начин промовише књиге, читање и културу уопште.

Као што је то била пракса годинама уназад, Библиотека је и овога пута посебним програмом у сали „Иво Андрић” промовисала најновија издања 59. Дисовог пролећа, која су објављена у периоду од маја до октобра ове године. Велику читалачку пажњу привукле су нове песничке збирке Најновији завет Драгана Бошковића и Дечаци источног блока Алексе Крстића, чији аутори су и потписивали књиге на штанду Библиотеке.

Такође, међу најтраженијим биле су публикације посвећене Дису, а пре свега издање беседа лауреата  Дису у гостима.  У изложбеном делу штанда биле су приказане и књиге, часописи и каталози других чачанских установа културе које су изашле за последњих годину дана. Градска библиотека „Владислав Петковић Дис” на Сајму књига уједно је најавила и наредну годину када ће представљање Чачка и његове културне понуде бити на још вишем нивоу.