Први Сајам родитељства одржан је у суботу, 16. октобра у вртићу „Бамбиˮ који ради у оквиру ПУ „Радостˮ. Град Чачак је имао част да буде први град домаћин, заједно са установама и институцијама које активно учествују као партнери у пројекту „Инклузивно предшколско васпитање и образовањеˮ: ПУ „Радостˮ, Дом здравља, Центар за социјални рад, Удружење за помоћ ментално недовољно развијеним особама, Уметничка галерија „Надежда Петровићˮ, Градска библиотека „Владислав Петковић Дисˮ, Музичка школа „Др Војислав Вучковићˮ, Школа за основно и средње образовање „1. новембар”, UNICEF, Центар корективне гимнастике „Соколанаˮ. Сајам је уз домаћина организовало  Министарство просвете, науке и технолошког развоја.

Запажено место у сајамској промоцији имало је Одељење за децу и младе чачанске Библиотеке.

Књижни фонд овог одељења, услуге, као и активности које се реализују током године у Градској библиотеци представили су библиотекари заинтересованим родитељима, посебно указујући на важност читања деци од најранијег узраста па до поласка у школу.

Мамама и татама приказана је и литература из области психологије коју могу позајмити у Одељењу за децу и младе, а која им може олакшати разумевање најмлађих.

Малишани и васпитач Катарина Елвеђи, дугогодишњи сарадник наше установе, уз помоћ библиотекара Одељења за децу и младе, креирали су маштовите букмаркере и оживели јунаке из омиљених сликовница.

Током сајамске промоције Библиотека је постала богатија за више од 30 нових чланова, а спонтано читање, истраживање и одговарање на безбројна питања неуморних најмлађих суграђана је бар на тренутак улепшало тмурну октобарску суботу.