Завршна изложба радова са летњих креативних радионица, под називом „Библиотечеке маштарије“, учинила је да дечји снови и машта постану стварност и преточила их у озбиљне ликовне и литерарне радове. Традиционално већ седму годину, „Лето у Библиотеци“ своја летња дружења заокружује приказом насталих рукотворина. Око стотинак радионичара, родитеља и пријатеља присустовало је отварању изложбе, у петак 22. августа 2014., где је присутне поред директора Библиотеке и библиотекара, поздравио и похвалио летњи рад, помоћник градоначелника за друштвене делатности, Александар Дачић.

bibliotecke-mastarije
И ове године пријавио се неочекиван број деце, како чланова наше велике читалачке породице, тако и других малих суграђана, који су овом приликом постали наши чланови. Сваке среде са нама се дружило око 80 малишана. У периоду од 23. јуна до 13. августа реализовано је укупно 14 радионица различитих тематских саржаја.

Otvaranje izlozbe

mastarije

На почетку је сваки каменчић на овом свету, упркос снази ветрова и претећем луку лавине, ипак пронашао своје право место, баш као на предивним мозаицима, радионичари су стрпљиво радили са Сандром Шесто Ђекић. Торбе су украшавали својим спретним ручицама, постицани истински ретком ведрином и предузимљивошћу Браниславе Видојевић, подсетивши нас на древну мудрост, да је најтежа на свету празна торба, али да се сваки терет лакше носи када му несебично додамо лепоту своје душе. Наруквицама пријатељства чврсто смо увезали и испреплетали нова познанства и другаре. Различити садржаји и иновације, на летњим креативним дружењима, тајна су нашег досадашњег успеха. Тако су ове године, први пут реализоване литерарне радионице, захваљујући Оливери Недељковић, вишем библиотекару Завичајног одељења и писцу за децу. Која је захваљујући полазницима радионице потврдила, наслов своје књиге „Причино дете“, да постоје деца која највише на свету воле приче и од читања расту до неслућених висина.

bibliotecke-mastarije

У програму су учествовали и полазници радионица, Мина Чоловоћ и Анастасиа и Иван Рогановић, који су присутне обрадовали песмама и причама насталим на литерарним дружењима овог лета.

bibliotecke-mastarije

bibliotecke-mastarije

Креативне радионице „Лето у Библиотеци 2014“ реализоване су у оквиру Летњих дана културе, уз финансијску помоћ локалне заједнице. Завршна изложа „Библиотечке маштарије“ само је почетак припреме наредног „Лета у Библиотеци“ и нових креативних радионица.

bibliotecke-mastarije

bibliotecke-mastarije

mastarije

bibliotecke-mastarije

mastarije