Огранак Градске библиотеке у Заблаћу и ОШ „Владислав Петковић Дисˮ организовали су језичку радионицу „Без длаке на језикуˮ у четвртак, 25. новембра у просторијама школе.

У програму је учествовало 20 ученика седмог и осмог разреда, чланова заједничке библиотечке секције коју воде проф. српског језика Зорица Ђаковић и библиотекар у Огранку Дубравка Илић. Они су знања која су стекли током године на бројним едукативним радионицама на тему „Негујмо српски језикˮ представили видео-презентацијом, дијалозима и занимљивим сценским наступом.

Публика је наградила аплаузом учеснике који су се потрудили да покажу како се правилно говори и пише и да посебно објасне устаљене фразе које се користе у свакодневном говору и одгонетну зашто је неко „са крушке паоˮ или  ради „Сизифов посаоˮ,  „млати празну сламуˮ,  а „село му шпанскоˮ…

Осим ученика и наставника ОШ „Владислав Петковић Дисˮ  програму су присуствовали и старији основци из школа „Милица Павловићˮ Чачак и „22. децембарˮ из Доње Трепче као и њихови професори српског језика Тања Ђорђевић и Дејан Славковић.

Након програма, гости су посетили Огранак Библиотеке, сазнали о свим активностима посвећеним деци и младима – онима које се тичу промоције читања и представљања богатог књижног фонда.