Градска библиотека „Владислав Петковић Дис“ летос је била једно од најпрометнијих места у граду. Тражила се књига за одмор и разоноду, испите, школска лектира. Повлашћени су били ђаци, посебно они са одличним успехом, којима је Библиотека као награду доделила бесплатан упис. У јулу и августу Дечје одељење постало је богатије за 387 читалаца а читалачку породицу најмлађих чини 1.070 малишана. У одељењу за Одрасле читаоце у току два летња месеца учланило се више од 400 грађана,  па је број нових  поклоника књиге 1.550.

„Лето у Библиотеци“ у седам креативних радионица провело је око 90 основаца. У току јула и августа они су око 500 пута посетили Дечје одељење Библиотеке како би узели књигу и учествовали у креативним радионицама чије финале је у четвртак, 25. августа 2011. године, у 19 часова.

 Најпре ће у Дечјем одељењу бити отворена изложба радова полазника радионица а затим у башти клуба Дома културе изведена луткарска представа „Бакин рођендан“. Лутке за представу креирали су старији основци уз помоћ библиотекара Дечјег одељења а заједничким снагама, уз коришћење бајки, настао је и текст за представу. Са изложбом и луткарском представом „Бакин рођендан“, Градска библиотека завршава свој програм и учешће у Летњим данима културе. Бројност и интересовање деце говори најречитије о потреби за организовањем креативног рада са најмлађима у току лета, али у томе треба да учествују и други, пре свега школе.