Звуцима песме Мутан је, тужан био дан, коју је на стихове завичајног песника Стевана Луковића компоновао Јован Србуљ, у петак 9. марта, у простору Уметничке галерије Надежда Петровић, свечано је започето 49. Дисово пролеће. Композицију је премијерно извела Весна Ђуновић, ученица IV разреда Средње музичке школе, уз клавирску пратњу професора Весне Обрадовић. Ово дивно сагласје поезије и музике представљало је најбољи увод у књижевно вече За несталим сном, одржано у част 135. година од рођења и 110. година од смрти Стевана Луковића, Чачанина рођењем, Дисовог савременика, најмузикалнијег песника свога доба. Овом приликом представљена је књига Јесења кишна песма Стевана Луковића, објављена 2011. године приређивачким трудом др Гојка Тешића и заједничким залагањем Јавног предузећа Службени гласник и чачанске Библиотеке.

О песнику, најмекше и најтананије лирике наше књижевности, нове и ретке сагласности и склада имеђу песниковог расположења и средства којим је казано, аутора поезије племените и уздржане туге, како га је све одређивала књижевна критика, његовој кратковекој и трагичној судбини, али и о породичном усуду породице Луковић, говорила је библиотекар-саветник Милица Баковић, која се стваралаштвом овог песника бавила у бројним досадашњим радовима и као библиограф, и као тумач. Приређивач и уредник књиге, др Гојко Тешић, редовни професор Српске и јужнословенске књижевности на Филозовском факултету у Новом Саду, говорио је о значајном уделу манифестације Дисово пролеће и библиотеке која носи Дисово име у очувању и представљању изузетног књижевног наслеђа чачанског краја, а посебну пажњу у својој беседи посветио је управо скрајнутом делу Стевана Луковића и неопходности да оно буде свеобухватније прочитано и вредновано.

Стихове из књиге насловљене према најпознатијој Луковићевој песми, надахнуто су казивали  библиотекар Марија Радуловић и професор чачанске Гимназије Слободан Николић.