Градска библиотека “Владислав Петковић Дис“ опремила је нови кутак за предшколце и основце у Дечијем одељењу, како би својим читаоцима пружила што квалитетнију и бољу услугу. После ревизије комплетног библиотечког фонда, у Дечијем одељењу Градске библиотеке створили су се услови за ослобађање дела простора, који је намењен најмлађима. Поред постојеће читаонице са 15 места, коју деца годинама уназад користе за читање књига, часописа, као и израду семинарских радова, нови кутак намењен је првенствено предшколцима, па је и намештај прилагођен потребама најмлађе читалачке популације. Малишани су већ препознали овај простор као место где могу да проведу своје време, изаберу и прочитају књигу, нешто питају, или поразговарају са библиотекарима.

decji-kutak2

Посетиоци Дечијег одељења су у прилици да испрате и Путујућу изложбу европског стваралаштва за децу, у организацији Издавачких кућа Одисеја и Креативни центар. Тренутно је у одељењу за најмлађе представљена чешка књижевност, па тако заинтересовани могу прочитати нешто о најзначајнијим ауторима и најлепшим књигама које су нам дошле из ове земље, а из књижног фонда одељења увек могу позајмити неку од књига предтсављених на овим изложбама.

decji-kutak

У циљу популаризације књиге и читања, али и у жељи да најмлађима улепша топле летње дане, Библиотека у току лета већ традиционално организује Креативне радионице за своје чланове. И ове године, основци ће имати прилику да се друже, уче и стварају са истакнутим појединцима из различитих области. Прве литерарне подвиге најмлађи ће направити са библиотекаром и књижевницом Оливером Недељковић, на занимљиво “путовање“ кроз Србију и српску књижевност водиће их професор географије Владимир Мајсторовић, док ће у старим занатима уживати са чланицама удружења “Путоказ“. Надамо се да ће и ове, као и свих претходних година, Библиотека бити омиљено место у граду у коме најмлађи могу, растерећени од школских обавеза, да проведу квалитетно слободно време.

decji-kutak3