Светосавска недеља у Градској библиотеци „Владислав Петковић Дис“ започела је  проглашењем НАЈчитаоца у огранку у Мрчајевцима кoja je организована у понедељак 23. јануара 2012. године у 12 часова у просторијама Библиотеке у Мрчајевцима.

У 2011. години у одељењу у Мрчајевцима учлањено је 334 корисника који су позајмили и прочитали 5.147 књиге. Труд Библиотеке да обезбеди равноправан положај свим својим корисницима огледа се и у константној набавци књига и обнови књижног фонда у свим одељењима.

Највреднији међу вредним читаоцима добили су поклон књиге и дипломе. Награђени су:

Сара Лазовић, 5. разред
Теодора Туловић, 4. разред
Стефан Шћепановић, 5. разред
Маријана Грбић, 7. разред
Петар Микић, 7. разред
Наташа Илић, трговац

  Ученице Теодора Туловић и Маријана Грбић на награду Најчитаоца, одговориле су пригодним текстовима зашто воле да читају и песмом о Светом Сави.

У музичком делу програма  учествовале су ученице Основне школе „Татомир Анђелић“ из Мрчајеваца Андријана Јевђенијевић, која је на виолини извела композицију „Рондо“ Оскара Рејдинга и Сара Шћеповић са народном песмом „Везак је везла“

Највредније читаоце својим стиховима наградила је писац за децу Оливера Цупаћ, која је читала стихове из збирке „Свици у џеповима“ и из своје најновије књиге „Слона сврби сурла“. Песникиња Оливера Цупаћ својом веселом књигом о слону наградила је учеснице у музичком делу програма.