На пригодном програму у препуној малој сали мрчајевачког Дома културе, Градска библиотека “Владислав Петковић Дис“ је у четвртак, 5. фебруара 2015. године по шести пут наградила највредније читаоце у овом огранку.

Свечаност у част књиге окупила је неколико генерација поклоника лепе речи из Мрчајеваца и околине, где читање има дугу традицију, а библиотечки огранак успешно ради већ четрдесет година. У прошлој години уписано је 369 корисника који су прочитали око 4.000 књига, што показује да је читање и даље у моди, а да су библиотекари у мисији писане речи на добром путу.

DSC_0292

   Да је Библиотека центар окупљања мештана и одличан сарадник са вртићем “Звончица“ и ОШ “Татомир Анђелић“ показали су и бројни млади учесници у веселом и богатом програму. Публика је бурним аплаузом наградила три групе предшколаца који су са васпитачицама Аном Боровићанин, Биљаном Ратковић, Јеленом Веселиновић и Љиљаном Пејовић припремили неколико рецитација, шаљиви скеч “Триста чуда“ и отпевали Светосавску химну, као увод у свечаност доделе награда. Ласкаву титулу НАЈчитаоца за 2014. годину понели су: Ксенија Вуковић, Тамара Ивезић, Тара Милутиновић, 2. разред. Највреднији одрасли читалац је Младомир Гвозденовић из Вујетинаца, а породична награда припала је Ивану, Марку, Марији и Марини Лазаревић. Награђене је поздравила Бранислава Видојевић, библиотекар у огранку, а књиге и дипломе уручила је Даница Оташевић, директор Градске библиотеке.

DSC_0329Mrčajevci

     У пригодном програму учествовали су Тара Милутиновић и њени вршњаци из одељења мрчајевачке школе из Катрге, Селена Сенић, ученица шестог разреда. изрецитовала је своју песму “Књига и знање“, као и ученици из матичне школе. Ученици шестог разреда са наставницом Славицом Бован извели су драмски текст “Спала књига на два слова“, а глумачка екипа ђака седмог разреда представила се позоришним комадом “Весело поврће“. Шарену сценографију од свежег поврћа и видео-пројекцију која препоручује здраву исхрану припремиле су наставнице Снежана Симеуновић и Драгана Лазић. Свечаност проглашења НАЈчиталаца завршена је уз музичку пратњу пригодно костимираног хора и Весне Јевђенијевић, наставника музичког васпитања. Учесници у програму награђени су бесплатним чланским картама и бомбонама.

DSC_0312DSC_0231DSC_0249