Поводом великог српског празника Савиндана, Градска библиотека „Владислав Петковић Дис“ наградиће најбоље читаоце у сва четири огранка на селу. Најпре ће у понедељек, 23. јануар 2012. године у 12 часова, у одељењу Библиотеке бити додељене дипломе и књиге нај-читаоцима у огранку у Мрчајевцима у коме је прошле године уписано 334 корисника.

 *******

 Најактивнији огранак Градске библиуотеке је у Заблаћу где је у 2011. години уписано 380 читалаца. Шесторо најактивнијих биће награђено у уторак, 24. јануар 2012. године. Свечаност са пригодним програмом биће одржана у школској трпезарији у 11,30 часова.

*******

 У холу испред Одељења за одрасле читаоце у среду, 25. јануара 2012. године, у 12 часова биће отворена изложба „Превођење као културна размена“. Изложба је посвећена шездесетогодишњици Удружења књижевних преводилаца Србије а рађена је у сарадњи са Гете институтом –  Институт је културна установа Савезне Републике Немачке, која своју делатност обавља широм света, а у нашој земљи постоји већ 42 године

На плакатима је двојезично престављено петнаест немачких писаца рођених у периоду од 1944. до 1982. године чија су дела преведена на српски, а већину књига поседује и Градска библиотека у својим фондовима. Ова изложба је претпремијера за читав низ других већ испланираних програмских активност , јер је град  Чачак- град тежиште у раду Гете-Института током 2012.године

У програму учествују ученици и професори чачанске Гимназије којима је немачки други страни језик.

 *******

Први пут ове године биће награђени и читаоци у огранку у Пријевору. Пригодна свечаност биће одржана у четвртак, 26. јануар 2012. године, у 10 часова у осмогодишњој школи „Божо Томић“. У огранку у Пријевору уписано је 213 читаоца.

 ********

             Светосавски програм и награђивање најбољих читалаца биће завршено 3. фебруара 2012. године у 11 часова  пригодном свечаношћу у огранку у Прељини. Прошле године у овом огранку уписано је 266 корисника.