У препуној Малој сали Дома културе у Чачку, у уторак 18. октобра 2011, Градска библиотека “Владислав Петковић Дис” одржала је промоцију “Русија и Србија некад и данас” издавачке куће “Инфинитас” Београд. Издања “Инфинитаса”, међу којима се издваја репрезентативни часопис “Русија данас”, привукла су велику пажњу чачанске публике, као и теме о руско-српским односима у прошлости и савременом периоду.

О издањима “Инфинитаса” говорио је директор Зоран Вацић, док су присутне о садржају часописа “Русија данас” информисали извршни уредник Никола Јоксимовић, политиколог, и Драгомир Антонић, етнолог, који је обратио и пажњу на вековне везе српског и руског народа кроз историју. Мр Владимир Димитријевић, професор књижевности, у инспиративној беседи говорио је о значају Русије као идеје у српској култури, док је у другом делу беседе приказао књигу “Како живи наш народ” др Лазе Димитријевића, коју је “Инфинитас” објавио 2010. године на основу оригиналног издања из 1893. године. Водитељ Богдан Трифуновић, библиотекар, у уводнику је нагласио потребу реалнијег сагледавања односа две земље и два народа, који неће патити нити од непримерених оптужби Русије нити од сировог русофилства.

Промоцију је пратила презентација издања “Инфинитаса”, док је на крају следила садржајна и динамична дискусија са питањима из публике, која је пружила ефектан завршетак ове веома успеле вечери.

Мала сала Дома културе у Чачку, уторак 18. октобар 2011, 19 часова.

Учествују:
Никола Јоксимовић, извршни уредник магазина “Русија данас”
Драгомир Антонић, члан редакције магазина “Русија данас”
мр Владимир Димитријевић, професор српског језика и књижевности
Зоран Вацић, директор магазина “Русија данас” и издавачке куће “Инфинитас”
Водитељ: Богдан Трифуновић