Капитални Каталог Легата Миливоја и Божидарке Филиповић чијим је објављивањем Градска библиотека „Владислав Петковић Дис“ успешно заокружила своју издавачку продукцију у 2016. години,  представљен је чачанској публици у Галерији Народног музеја у уторак, 14. фебруара 2017, у 12 сати.

Ово представљање отворило је циклус промоција нових издања у оквиру манифестације „Штампана реч 2016“.

Главни уредник публикације, др Богдан Трифуновић, у свом уводном слову изнео је основне информације о овој вредној публикацији, као резултату рада на пројекту Легат Миливоја и Божидарке Филиповић који је финансирало Министарство културе и информисања Републике Србије.

Мр Маријана Матовић, координатор пројекта и један од аутора књиге, беседила је о несвакидашњем животном путу ових необичних супружника који су читав живот посветили племенитом учитељском позиву и формирању јединствене приватне библиотеке, предате тадашњој Градској књижници и читаоници у Чачку 1948. године.

Наташа Дакић, библиотекар саветник у Универзитетској библиотеци „Светозар Марковић“ у Београду, која је пружила драгоцену стручну помоћ чачанским библиотекарима током рада на припреми Каталога, говорила је о библиотекама целинама и легатима као својеврсним задужбинама од националног значаја, и у том контексту, и о изузетној вредности Легата Миливоја и Божидарке Филиповић.

Фрагменте из обиља занимљивих маргиналија Миливоја Филиповића читао је Мирко Дрманац, један од аутора Каталога.