Као и сваке године почетком октобра Градска библиотека „Владислав Петковић Дисˮ обележила је разноврсним програмима недељу посвећену деци. Дечја недеља се традиционално организује са циљем скретања пажње најшире јавности на права и потребе деце. Овогодишњи слоган „Подељена срећа два пута је већаˮ указује између осталог на то да се ове године на другачији начин приступа организацији активности и посебно води рачуна о здрављу и безбедности деце.

Одељење за децу и младе  чачанске Библиотеке је припремило серијал програма намењених предшколцима и школарцима чија је реализација започета 5. октобра. Првога дана програмом „Бескрајна причаˮ библиотекари су угостили малишане из ПУ „Гимназионˮ. Више од 150 другара из шест вртићких  група уживало је у читању и цртању омиљених јунака из познатих прича. Средином недеље Библиотеку су посетили и предшколци из вртића „Чаробни светˮ који су својим рецитацијама и симпатичним коментарима о прочитаним причицама улепшали поподневно дружење.

У сарадњи са ПУ „Радостˮ Градска библиотека је реализовала акцију „Причом превазилазимо дистанцеˮ која је намењена свим малишанима који због епидемиолошких препорука нису били у могућности да дођу у Библиотеку. Библиотекари су снимили видео-записе у којима су читали бајке и приче које су путем Јутјуб канала и Фејсбук странице емитоване различитим вртићким групама ове предшколске установе.

У једном од програма, квизу „Библиогенијалциˮ, учествовала су деца из вртића „Полетарацˮ која су  давала одговоре на занимљива питања и била вешта у одгонетању загонетки.

Посебан печат завршници Дечје недеље дала је Оливера Недељковић, познати писац и библиотекар. Она је радозналим малишанима из вртића „Радост 1ˮ открила тајну настанка песама и прича и одговорила на сва њихова домишљата питања. У програму „Причино детеˮ предшколци су сазнали зашто љутито мече не жели да спава, коју успаванку мама сова пева свом несташном чеду и како они најлакше утону у слатке снове.  Дечја недеља у чачанској Библиотеци традиционално прерасте у Дечји октобар, па ће се до краја месеца већина ових програма наставити.