Кроз Дисов конкурс за рукопис за прву књигу песама на песничку сцену Србије крочили су 2008. године Владимир Стојнић (1980), годину дана касније Бојан Васић (1985) и 2012. године Мирко Јовановић (1985). Сви они су добитници награде „Млади Дис“ која им jе омогућила и штампање прве књиге у издању Градске библиотеке „Владислав Петковић Дис“. Песничко ватрено крштење у Чачку било је одскочна даска ауторима да даље надграђују свој песнички опус. Какав је песнички рукопис добитника награда „Млади Дис“ љубитељи поезије могу да сазнају у четвртак, 9. маја 2013. године у 19 часова на књижевној вечери под називом „Или јеси или  ниси“. Промоција песника пред којима је будућност и младог музичара , нашег суграђанина, Николе Радовића биће одржана у галерији Народног музеје у оквиру програма 50. Дисовог пролећа.

Stojnic

После прве књиге „Време се завршило“ Владимир Стојнић објавио је још две збирке песама „Фотоалбум“ и „Позив на саучесништво“, а 2012. године у издању Службеног гласника приредио је Антологију нове српске поезије под називом „Простори и фигуре“ у којој су објављене песме млађе генерације која тек треба да добије своје место у историји српске књижевности. Стојнић је по професији дипломирани правник а осим поезије пише кратке приче и есеје, преводи са шпанског и енглеског језика, уређује интернет часопис за савремену поезију АГОН као и поетски блог „Јуродиви“.

Бојан Васић

За књигу „Срча“ која је објављена у издању Градске библиотеке „Владислав Петковић Дис“ Бојан Васић је 2010. године добио награду „Матићев шал“. У  предходне две године Васић је у оквиру Самиздат едиције cache објавио две књиге „Томато“ и „Иктус“.
Уредник је књижевног часописа студената Филолошког факултета у Београду – „ЗНАК“.

Jovanovic

Прошлогодишњем добитнику награде „Млади Дис“ Градска библиотека објавила је прву књигу под називом „Каменолом“ која ће овом приликом бити представљена чачанској публици. „Каменолом“ је већ доживео промоцију у песниковом граду,  Старој Пазови. Уредник је књижевног фанзина ТИТ.“У књизи „Каменолом“ Мирко Јовановић се објављује као талентован и храбар песник, а то је више него вредан почетак за његов млади лирски глас“, истиче књижевни критичар Васа Павковић.