Већ годинама уназад Дисове свечаности на најлепши начин здружују поезију и књижевност са другим уметностима – музичким, драмским и ликовним. Током сваког „Пролећа” уметност лепих речи свезана је и прожета различитим видовима визуелних уметности кроз изложбе уметничке књиге, калиграфије, дигиталне фотографије итд.

Тако је било и у уторак, 11. априла 2017. године када је у оквиру 54. „Дисовог пролећа” у Клубу Дома културе отворена изложба фотографије и цртежа под називом „2Утвић”, аутора Бранка и Данице Утвић.

Чачак је важан центар уметничке фотографије у коме се сваког јула  одржава републичка изложба „Дани фотографије у Србији” са гостима из иностранства. Последњих година стиче се утисак да се све више младих Чачана бави фотографијом зашта је и Библиотека, која је у склопу манифестације „Дисово пролеће” ове године по шести пут објавила  Конкурс за дигиталну фотографију, делом заслужна.

Бранко Утвић, рођен 1971. године по струци је графичар. Фотографијом се бави десет година и члан је фото групе „ФорМат”. На његовој првој самосталној изложби заступљени су портрети, пејсажи, лајф фотографије и фотографије са дугом експозицијом. Његова кћер, Даница Утвић, рођена је 2002. године. Ученица је 8. разреда ОШ „Милица Павловић”. Цртањем се бави од малена, а изложени су њени радови у различитим техникама: туш, акрилне боје на платну, колаж и фломастер на паусу.

Изложбу је отворио чачански уметнички фотограф Неле Мешић, а у музичком делу програма учествовали су Милош Николић (кавал), Драгана Николић (виолончело) и Милан Митровић (хармоника). Програм је водила Марија Радуловић.