У сусрет Новој години и најрадоснијем празнику Божићу програм Градске библиотеке биће обогаћен најлепшим причама за децу које су прочитали библиотекари Оливера Недељковић, Маријана Лазић и Ана Станојевић. Одабрани записи биће емитовани од  понедељка, 28. децембра 2020. до среде, 6. јануара 2021. од 12 часова на Јутјуб каналу и Фејсбук страници установе.

Пет прича које су обојене топлином, лепотом, племенитошћу и чаролијом новогодишње и божићне ноћи подсећају на праве вредности и даривање љубави као најлепшег празничног поклона. У препознатљивом амбијенту Одељења за децу и младе снимљен је први видео „У роју пахуља које лебде нежно и лакоˮ према тексту Оливере Недељковић, а визуелни идентитет и монтажу овог записа урадио је библиотекар Владимир Симић.

Пре него што се у новогодишњој ноћи казаљке поклопе и последње бајке за ову годину испричају деци, у Деда Мразов дом стижу библиотекарке Маријана Лазић и Ана Станојевић. Оне су уз пуцкетање ватре из камина снимиле видео-записе „Јелаˮ, „Тајна Божићног мишаˮ, „Снежне игреˮ и „Легенда о црвендаћуˮ.

Празнична чаролија оживљена је захваљујући „Бус Плусˮ продукцији из Чачка и Миши Раичевићу који је био задужен за монтажу. Погледајте приче без обзира на узраст и уз помоћ маште на сребрним кочијама закорачите у Нову, 2021. годину.